2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties

De geluidskaart is getest met de standaard meegeleverde operationele versterkers die indien gewenst te vervangen zijn door andere chips. Je kunt op de site van Auzentech terecht voor deze vervangende onderdelen. Op die manier kun je de kaart het geluid geven zoals jij het wil.


Bovenstaande grafiek laat de belasting zien tijdens het afspelen van 2D, 3D en 3D geluid met EAX-effecten aan. Zoals je ziet blijft de belasting laag (onder de 4%). Alleen bij gebruik van een standaard onboard kaart zul je echt grote verschillen zien. De X-Fi Titanium die ik reeds inbezit had presteerde bijna gelijk (minimale verschillen die niet aantoonbaar zijn).

Luisteren


Doordat de geluidskaart voorzien is van een hoofdtelefoon aansluiting heb ik een hoogwaardige HD 595 Sennheiser gebruikt om zo goed mogelijk mijn mening over het geluid te geven.

Dire Straits

Muziek zoals het naar mijn mening bedoeld is, Mark Knofler met zijn gitaar solo. Ik neem als referentiekader even mijn onboard geluidskaart (P6T Deluxe) en de X-Fi Titanium. Allereerst is het verschil van een geluidskaart met of zonder versterker meteen te merken. Het geluid komt voller uit de conussen en maakt alleen in de midden tonen af en toe een slippertje. Vooralsnog klinken zowel de X-Fi Titanium als de onboard slechter dan de Auzentech.

Film

Behalve muziek (Eagles) heb ik ook Band of Brothers geluisterd, kogels vliegen werkelijk waar om je oren en worden fenomenaal uit de boxen geblazen. Ook met behulp van X-Fi CMSS 3D klinkt de film erg goed op de Sennheiser set. Al met al ben ik zeer tevreden met het analoge geluid van de geluidskaart.

Digitaal geluid met DTS (DTS™ Neo:PC and DTS™ Interactive) wordt in de 2e kwartaal verwacht op de Auzentech X-Fi Bravura 7.1.