Abonneer je gratis op Techzine!

Eerste indruk en inleiding

Het is alweer even geleden maar op 11 september 2008 publiceerde we de review van de Sitecom Gaming Router 300N-XR, de voorganger van het model dat we vandaag testen. Het model dat we vandaag testen heeft een erg lange naam meegekregen van Sitecom, wij hebben hem zelfs wat ingekort in de titel omdat het simpelweg niet past. De officiële naam is de Sitecom Wireless Simultaneous Dualband 300N XR Gigabit Gaming Router II WL-309. Waar we geen review voor nodig hebben is om op te merken dat die naam gewoon simpelweg te lang is, dus de tip aan Sitecom is; maak de namen in het vervolg wat korter, snapt iedereen ook meteen waar we het over hebben.


Het eerste model uit 2008 was echt een topper en presteerde beter dan veel andere routers die op dat moment op de markt waren. Op dit moment zijn we echter een paar jaar verder en is de techniek van de routers over de hele linie flink verbeterd, de Wireless-N techniek is ook een echte standaard geworden en ik ben benieuwd of Sitecom ons ook deze keer weet te verrassen. De snelheden die destijds gehaald werden lagen bekabeld zo rond de 900 Mbit per seconde en draadloos zo rond de 240 Mbit per seconde. Veel ruimte voor verbetering is er dus eigenlijk niet, maar je weet maar nooit. Sitecom vond het tijd voor een nieuwe versie, kijken of die weet te imponeren.


Laten we beginnen waar we dat altijd doen, de verpakking, een mooie zwarte doos met wat specificaties erop. Geen grote kreten of PR boodschappen op de doos. Als we de doos openmaken treffen we daar de router aan met 2 antennes, een stroomkabel en één netwerkkabel. Wellicht ook de moeite waard om te vermelden, Sitecom levert zelfs 2 schroeven en 2 pluggen mee om de router aan op te hangen. Veel andere fabrikanten doen dit niet. Klein pluspuntje voor Sitecom in dit geval.


De eerste indruk van de router is dat hij zeer degelijk overkomt en er voor een gaming router vrij stoer uit ziet. Zodra we de antennes erop hadden geschroefd ging er iets verloren van het stoere uiterlijk maar alles voelt zeer degelijk aan en lijkt op het eerste oog van goede kwaliteit te zijn.