1 min

Tags in dit artikel

Codeweavers, het bedrijf achter emulatiesoftware Crossover Office, heeft een nieuw softwarepakket gelanceerd dat de concurrentie moet aangaan met Transgaming’s Cedega. Crossover Office is een softwarepakket voor Linux dat gebruikers toelaat om Windowsprogramma’s te gebruiken op hun Linuxsysteem.

Het softwarepakket kreeg de naam Crossover Gaming en moet, zoals gezegd, de concurrentie aangaan met Transgaming’s Cedega: emulatiesoftware bedoeld om Windowsgames te spelen op Linux. Crossover Games is gebaseerd op WINE en verschilt in principe nauwelijks van Crossover Office. Het enige verschil is dat Crossover Games veel frequenter geüpdatet zal worden en specifiek bedoeld is voor gaming.

Samen met de release van Crossover Gaming voor Linux, heeft Codeweavers ook Crossover Games voor Mac OS X gelanceerd. Beide softwarepakketten kosten 39,95 dollar en daarvoor krijg je de applicatie, inclusief twaalf maanden updates. De demo is hier te downloaden en biedt je zeven dagen Windowsgaming plezier op een Mac- of Linuxsysteem.