1 min

Tags in dit artikel

, ,

De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg is gisteren gehackt, op zijn pagina was een opmerkelijk bericht geplaatst. Het leek erop dat het bericht door Zuckerberg zelf was geplaatst, echter was dit niet het geval.

Het bericht dat geplaatst werd op de pagina van de oprichter was binnen enkele minuten al 1800 keer gewaardeerd en er waren maar liefst 500 opmerkingen geplaatst. Alleen de oprichter zou het bericht helemaal niet geschreven hebben, een aantal hackers zijn op een nog onbekende manier zijn account binnengedrongen. Inmiddels zijn er verschillende beveiligingsexperts bezig met het onderzoeken naar deze manier van hacken. Voor het bedrijf zelf zal dit ook niet positief uitpakken, er wordt al langere tijd gediscussieerd over gebrek aan zorgvuldigheid met de bescherming van persoonlijke berichten. Onder aan de pagina is het bericht nog een keer geplaatst voor diegene die het graag eens zouden lezen.

"Let the hacking begin: If facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn’t Facebook let its users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a ‘social business’ the way Nobel Price winner Muhammad Yunus described it? http://bit.ly/fs6rT3 What do you think? #hackercup2011"