1 min

HTC heeft een update uitgebracht voor haar nieuwe paradepaardje, de One X. Firmware 1.27 biedt gebruikers een aanzienlijke verbetering in de prestaties van de batterij. De update wordt inmiddels in Nederland en Frankrijk uitgerold.

Wanneer je de kersverse eigenaar van een HTC One X bent, zal je smartphone waarschijnlijk draaien op firmware 1.26. Deze versie van het besturingssysteem werkt goed en stabiel, maar HTC bracht niet voor niets een update uit. In firmware versie 1.27 zijn de prestaties van de batterij namelijk aanzienlijk verbeterd, zo meldt het bedrijf. Het is dan ook aan te raden om deze update direct te installeren wanneer deze wordt aangeboden via software-update. Hoe groot de verbetering precies is, maakt HTC echter niet duidelijk.

De update wordt momenteel uitgerold in Nederland en Frankrijk. Daarnaast heeft de Duitse tak van HTC laten weten dat een deel van de gebruikers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland de update mogelijk deze week zal ontvangen. Echter gaan er ook geruchten dat een groot deel van Europa vandaag al wordt voorzien van de firmwareupdate.

Techzine was in haar review over de One X kritisch over de accuduur van de One X. Voor de gebruikers hopen wij dat de update inderdaad een verbetering vormt.