'Malware op bijna alle Android-toestellen'

Door op , 2994x bekeken

Er is op bijna alle Android-toestellen malware te vinden. Dit stelt Jill Knesek, beveiligingsexpert bij Britisch Telecom. De provider voerde een onderzoek uit naar malware op smartphones.

In het onderzoek werden er ruim duizend toestellen onderzocht. Hieruit bleek volgens Britisch Telecom dat een derde van alle apps in de Play-store besmet is met malware. Jill Knesek stelt dan ook dat er op elke smartphone of tablet met daarop het Android-besturingssysteem wel malware te vinden is. Enkel is het onduidelijk in welke mate deze actief is.

Door de stijgende populariteit wordt het besturingssysteem van Google steeds vaker geteisterd door kwaadaardige applicaties. Google beschikt over een beveiligingssysteem dat applicaties doorlicht voordat deze in Google Play verschijnen. Jammer genoeg is het systeem nog niet waterdicht en glipt er zo nu en dan een applicatie doorheen. Google reageert hier adequaat op en de app wordt zo snel mogelijk verwijderd. Wanneer er een zelfde onderzoek uit wordt gevoerd op andere besturingssystemen, verwacht de provider op vergelijkbare resultaten te stuiten.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
7_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
0_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
0_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
0_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 16 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro