1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een gelekte video suggereert dat Google plannen heeft voor een hoogwaardige Chromebook genaamd Pixel. De Chromebook Pixel moet een Retina MacBook Pro-concurrent worden, met een scherm met een resolutie van 2560 x 1700 pixels. De video claimt ook dat Google de productie van de hardware in eigen hand zal nemen.

De video legt de nadruk op de behoefte aan méér pixels, niet verrassend gezien de naam. Hoewel de video het niet expliciet vernoemt, zou de display ook aanraakgevoelig kunnen zijn. Daarnaast zou Google afhankelijkheid van fabrikanten als Samsung of LG uit de weg gaan door de productie zelf te organiseren.

Inmiddels is de video gemarkeerd als privé, maar nog wel online terug te vinden via andere accounts. De video brengt nieuwe plannen voor Google’s laptop in het hoge segment aan het licht. De organisatie zou daarmee graaien naar een stukje van de taart.

De authenticiteit van de video is niet bevestigd, dus of het beeldmateriaal echt van Google komt of niet meer dan de wilde dromen van een fan zijn, is onduidelijk. De video is afkomstig van Slinky, een agentschap dat naar horen zeggen eerder voor Google gewerkt heeft. Nu Chrome OS zich eindelijk meer en meer in de kijker weet te zetten, zou de slag naar het hoge segment geen verkeerde strategie zijn.

Hoewel de ontwikkeling van de Chromebook Pixel mogelijk is, lopen we beter niet te hard van stapel. Neem dit gerucht voorlopig dan ook nog met een korreltje zout.