1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een rechter heeft bepaald dat Samsung met de Galaxy-, Nexus- en Transform-modellen inbreuk maakt op een deel van Apple’s patent dat tekstselectie in iOS beschrijft. Het uiteindelijke vonnis velt het hof echter pas in augustus.

De Samsung versus Apple patentsoap bereikt de volgende climax met dit voorlopige oordeel. Namens de International Trade Commission concludeerde de rechter dat Samsung een patent schendt met de naam "Methode en apparaat om doorzichtige afbeeldingen op een computerscherm weer te geven." Het gereserveerde recht verwijst naar de doorschijnende bubbel die tekst in iOS uitvergroot wanneer een selectie plaatsvindt.

Het besluit was op 26 maart al genomen, maar is afgelopen vrijdag pas gepubliceerd. Een importverbod op de overtredende modellen zou kunnen volgen, als de rechter het oordeel doorzet. Naar verwachting valt de hamer in augustus pas definitief. Samsung heeft in principe alle tijd om een update uit te brengen om een verkoopverbod te vermijden.

Dezelfde rechter besloot Samsung vrij te spreken van een andere patentschending, die draait om het herkennen van een microfoon na het inpluggen in de koptelefoonjack.