2min

Enkele jaren geleden waren er enorm veel bedrijven die zich presenteerde als een storage leverancier (data opslag), inmiddels lijkt dat een soort verboden term te zijn geworden, want men wil gezien worden als een data management leverancier. Wat heeft leveranciers doen besluiten om te kiezen voor deze herpositionering?

Abonneer je nu via: SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts. Mocht je gebruik maken van een andere muziek- of podcastdienst, kijk dan op onze podcast-pagina hoe jezelf te abonneren.

Vroeger bestond het portfolio bij dit soort fabrikanten vooral  uit racks met HDD’s of SSD’s (flash arrays). Nu bieden ze software defined storage, al dan niet op hun eigen hardware, met de nodige additionele software features. De wereld van data opslag is dus onderhevig aan verandering. We bespreken de wereld van data-opslag in zijn geheel, van innovatie in HDD’s en SSD’s tot aan storage leveranciers die vooral software gedreven zijn en bijvoorbeeld ook bezig zijn met het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) op data die is opgeslagen op hun systemen.

Mocht je dus veel storage systemen in je bedrijf hebben en willen weten waar de wereld van data-opslag naartoe beweegt, dan is deze podcast zeker het beluisteren waard.

Delen met vrienden, familie en collega’s

Vind je deze podcast de moeite waard? Deel de podcast dan ook met vrienden, familie en collega’s. Bijvoorbeeld via Twitter, Facebook of LinkedIn!

Feedback

Mocht je zelf een begrip of onderwerp willen aandragen voor Techzine Talks, dat kan, e-mail naar info@techzine.nl. Ook feedback over de podcast is altijd welkom.

Eerdere afleveringen Techzine Talks: