Ransomware – backups zijn niet meer voldoende

Insight: Backup & Recovery

Ransomware – backups zijn niet meer voldoende

Ransomware is iets waar we nooit meer vanaf komen. Inmiddels is er een hele ransomware industrie ontstaan, weliswaar illegaal, maar uiterst lucratief. Veel bedrijven dachten met goede backups de oplossing gevonden te hebben voor ransomware, niets is minder waar. De criminelen zitten niet stil en vinden nieuwe mogelijkheden om bedrijven af te persen en te laten betalen. Uiteraard tegen alle adviezen in.

Abonneer je nu via: Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Mocht je gebruik maken van een andere muziek- of podcastdienst, kijk dan op onze podcast-pagina hoe jezelf te abonneren.

Wat ransomware is kan je eigenlijk niet ontgaan zijn. Er wordt geregeld over geschreven en genoeg bedrijven vallen ten prooi aan criminelen die bedrijfsdata weten te gijzelen middels ransomware. Er wordt ook nog veel te vaak betaald aan de criminelen om data terug te krijgen. In deze aflevering van Techzine Talks duiken we in de wereld van ransomware, benoemen we alle risico’s en bespreken we het beleid dat bedrijven zouden moeten hebben. Waar moet je aan denken bij een ransomware-beleid, wat moet je testen, wie is waarvoor verantwoordelijk en hoe gevaarlijk is ransomware vandaag de dag.

Delen met vrienden, familie en collega’s

Vind je deze podcast de moeite waard? Deel de podcast dan ook met vrienden, familie en collega’s. Bijvoorbeeld via Twitter, Facebook of LinkedIn!

Feedback

Mocht je zelf een begrip of onderwerp willen aandragen voor Techzine Talks, dat kan, e-mail naar info@techzine.nl. Ook feedback over de podcast is altijd welkom.

Eerdere afleveringen Techzine Talks: