6min

Tags in dit artikel

,

[mb]Update 21 mei 2008:[/mb] we hebben inmiddels al wat sollicitaties ontvangen, maar zijn nog steeds op zoek naar mensen voor de onderstaande functies. We zijn met name nog op zoek naar een Linux-nieuwsposter, Tutorialposters en Tweakposters. Heb je interesse, stuur dan voor zaterdag 31 mei je sollicitatie in!


Beste leden en bezoekers van Techzine,

Na onze grote vacatureronde van februari konden we melden dat we een flink aantal nieuwe mensen konden aannemen. Enige tijd later meldden we ook dat een aantal van deze nieuwe mensen weer afscheid van ons genomen hebben en ook zijn er wat vaste crewleden vertrokken of van plaats gewisseld.

Daarom zijn we weer op zoek naar een flink aantal mensen die ons vrijwillig willen helpen Techzine groter te maken en haar bezoekers en leden te voorzien van interessante en leuke artikelen. Hieronder vind je ons vacature-aanbod, mocht je willen solliciteren op een functie die hier niet bij staat, dan ben je van harte uitgenodigd om een open sollicitatie te doen.

Nieuws

De nieuwsredactie bestaat momenteel uit negen nieuwsposters die Techzine elke dag voorzien van het laatste en meest uiteenlopende nieuws. Om een nog gevarieerder aanbod van nieuws te kunnen brengen zijn we deze ronde niet alleen op zoek naar all-round nieuwsposters, maar ook nieuwsposters met specifieke kennis.

Jouw profiel als all-round-Nieuwsposter

Ben jij iemand die zich niet specifiek richt op één onderwerp, maar graag het laatste nieuws op Techzine en andere websites leest en daar graag een steentje aan wil bijdragen? Heb je een vlotte schrijfstijl en is de Nederlandse taal voor jou een eitje? Dan zoeken wij jou voor als all-round-nieuwsposter.

Jouw profiel als Linux-nieuwsposter

Vind jij Windows en Mac OS X maar niets en ben jij dagelijks bezig met het configureren van je Linux-distributie. En hou je jezelf op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de Linux-wereld en vind je eigenlijk dat er op Techzine meer aandacht besteed zou moeten worden aan Linux? Heb je een vlotte schrijfstijl en is de Nederlandse taal voor jou een eitje? Dan zoeken wij jou voor als Linux-nieuwsposter.

Jouw taakomschrijving

Als nieuwsposter is het aan jou de taak om de binnenlandse en buitenlandse pers in de gaten te houden, maar ook aankondigingen van fabrikanten en ontwikkelaars op te pikken. Afhankelijk van je functie als all-round of Linux-nieuwsposter schrijf je dagelijks ongeveer twee berichten over een willekeurig onderwerp of over een Linux-gerelateerd onderwerp. Omdat nieuws het belangrijkste onderdeel van de Techzine-frontpage is krijgen nieuwsposters onder voorwaarden een kleine vergoeding per nieuwsbericht.

Downloads

De downloadssectie bestaat momenteel uit vier personen, die dagelijks de laatste versies van programma’s op Techzine zetten, maar ook nieuwe interessante applicaties onder de aandacht brengen. Vanwege wat interne verschuivingen kunnen we ook op deze sectie nieuwe mensen gebruiken.

Jouw profiel als downloadposter

Ben jij altijd op zoek naar die ene applicatie die minder resources vreet van je systeem? Zorg jij ervoor dat je altijd de laatste versies van applicaties op je computer hebt staan? Ben je niet gauw tevreden met je huidige programma’s en kijk je dagelijks naar uitgebreidere of goedkopere alternatieven? En wil je deze ervaringen delen met onze leden en bezoekers? Dan ben je geknipt voor een functie als downloadsposter.

Jouw taakomschrijving

Als downloadsposter wordt er van je verwacht dat je dagelijks vijf downloads op de Frontpage zet. Dat mogen nieuwe applicaties zijn, of nieuwe versies van bestaande applicaties. Ook wordt er van je verwacht dat je in de gaten houdt welke programma’s populair zijn of aan het worden zijn onder internetters.

Tutorials

Helaas hebben we momenteel geen vaste crewleden op de Tutorial-sectie en daar willen we graag verandering in brengen. Uiteindelijk is het doel om onze bezoekers en leden dagelijks te voorzien van interessante en handige tutorials voor veelgebruikte programma’s, maar ook voor programma’s die niet zo bekend zijn, maar toch veel potentie hebben. Voor de tutorial-sectie zijn we zowel op zoek naar all-rounders als naar mensen met specifieke kennis.

Jouw profiel als all-round-tutorial-poster

Ben je handig met allerhande software en ben je bereid deze kennis te delen met anderen? Kun je je kennis op een goede en duidelijke manier verwoorden? Ben je bereid zelf dingen op te zoeken en jezelf aan te leren, om dat vervolgens weer aan anderen door te geven? Dan zien we graag een sollicitatie van jou tegemoet.

Jouw profiel als Grafische-tutorial-poster

Nu grafische bewerkingspakketten binnen ieders handbereik liggen en mensen de basisfuncties wel onder de knie hebben, willen veel mensen het onderste uit de kan halen. Weet jij hoe je de mooiste effecten uit Photoshop kunt halen, of kun je fantastische fotobewerkingen uitvoeren met Paint Shop Pro. Of weet jij handige programma’s waarmee je eenvoudig de mooiste grafische werkjes kunt maken? En voldoe je verder aan het profiel van all-round-tutorial-poster. Dan zoeken wij jou als tutorial-poster voor grafische applicaties.

Jouw profiel als Video-tutorial-poster

Het internet is vergeven van videobeelden en de meeste mensen bezitten inmiddels een videocamera, het zij professioneel, het zij in hun telefoon. Weet jij wel raad met deze videobeelden. Kun jij ruwe filmpjes omtoveren tot prachtige collages? Weet jij hoe je videobewerking toegankelijk kunt maken voor een groot publiek? Dan zouden we het zeer op prijs stellen als je die kennis wilt delen met onze bezoekers en solliciteert als tutorial-poster voor videobewerking.

Jouw taak als tutorial-poster

Als tutorial-poster plaats je wekelijks een of twee tutorials, afhankelijk van de grootte van je tutorial. Er wordt van je verwacht dat je de ontwikkelingen op het gebied van de gehele software-sector, of van jouw specifieke software-sector in de gaten houdt en kijkt welke programma’s populair zijn en daarover tutorials schrijft. Aan de andere kant wordt er ook van je verwacht dat je op zoek gaat naar de onbekende pareltjes en deze middels duidelijke tutorials onder de aandacht brengt bij onze bezoekers.

Tweaks

Ook de tweaks-sectie heeft momenteel geen vaste bezetting, maar aangezien besturingssystemen en applicaties nog altijd niet perfect zijn willen we onze bezoekers graag blijven voorzien van nieuwe tweaks. Daarom zoeken we voor deze sectie ook weer nieuwe mensen.

Jouw profiel als Tweak-poster

Duik jij dagelijks in het Windows-register, of ben je constant bezig met het finetunen van je Linux-distributie? Neem jij geen genoegen met de standaardinstellingen van je software en ben je altijd op zoek naar de beste prestaties en minste resource-verbruik? Wil jij je ontdekking delen met een groot publiek? Dan willen wij jou graag als tweak-poster.

Jouw taak als Tweak-poster

Als tweak-poster plaats je wekelijks drie tot vier tweaks van een besturingssysteem of applicatie naar jouw keuze. We verwachten van je dat je je goed verdiept in je tweaks en ervoor zorgt dat de tweaks die je plaatst veilig zijn en zonder te problemen toe te passen zijn voor de beginnende computergebruiker.

Ons aanbod

Behalve een gezellige crew en een uitlaatklep voor je schrijftalenten kom je als vast crewlid ook in aanmerkingen voor het schrijven van reviews van reviewmateriaal dat wij aangeboden krijgen. Ook kun je je als vast crewlid aanmelden als we een uitnodiging krijgen voor een persconferentie of launchparty.

Interesse?

Ben je na het lezen van deze lap tekst enthousiast geworden over één van de functies? Stuur dan je vacature in via onze vacature-pagina. Mocht je naar aanleiding van deze changelog nog vragen hebben, neem dan contact op met Wouter Koning (King) of Peter Sieders (Siederstylah), via een pm of een mailtje.