Het elektronisch patiëntendossier is recentelijk opnieuw negatief in het nieuws gekomen. Allereerst was daar het nieuws dat dankzij het Amerikaanse EPD sommige patiënten verkeerde medicijnen toegediend kregen of medicijnen te lang slikten. Tevens belandden onderzoeksresultaten bij de verkeerde patiënten en als klap op de vuurpijl werden patiënten ook nog eens pas een tijd later geïnformeerd dat zij de verkeerde medicijnen innamen.

Maar er is ook kritiek vanuit eigen land. Zo meldden artsen uit Twente dat de proef van het EPD compleet mislukte. De problemen zijn vooral van technische aard. Van de tien computers in de verschillende huisartsenposten werkten er slechts twee. Bovendien vindt zorg slechts in vijf procent van de gevallen buiten de eigen regio van de patiënt plaats, en alleen dan is het EPD echt nuttig.

Ondanks deze kritiek blijft minister Klink van Volksgezondheid erop staan dat het EPD nog dit jaar gelanceerd moet worden. Wat vind jij daarvan? Heb je al bezwaar aangetekend of ga je dat nog doen, of vind je het EPD juist wel een goede ontwikkeling? Laat het weten door hieronder te stemmen.