Abonneer je gratis op Techzine!

Peiling

Wi-Fi is een certificering voor draadloze netwerkproducten die werken met de IEEE 802.11-standaard. Wi-Fi-producten maken gebruikt van een frequentie van een 2,4 GHz- en/of 5,0 Ghz-band. De eisen aan Wi-Fi worden gesteld door de Wi-Fi Alliance. In het dagelijks taalgebruik wordt met Wi-Fi echter een draadloos thuisnetwerk bedoeld, want Wi-Fi wordt in erg veel draadlozenetwerkrouters gebruikt, evenals op verschillende ‘hotspots’ waar je gratis toegang tot het internet kunt krijgen.

Een groot probleem van Wi-Fi is de beveiliging van het netwerk. Veel gebruikers bekommeren zich hier nog steeds niet om, terwijl het voorkomt dat ongewenste personen zich op het netwerk bevinden. Hetzelfde geldt overigens voor sommige bedrijven, die het beveiligen van het netwerk niet doen of het maar half doen met een WEP-sleutel, die erg eenvoudig te kraken is. Overigens moet wel gezegd worden dat WPA ook niet helemaal onkraakbaar is.

Deze week gaat de peiling dus over Wi-Fi. Heb jij een Wi-Fi-netwerk? Gebruik je wel eens hotspots en is er iemand wel eens ingebroken op je netwerk? Laat het weten door hieronder in de peiling van week 24 te stemmen.