Abonneer je gratis op Techzine!

Peiling

Privacy is nog altijd een groot probleem, ook op het internet. De bewaarplicht van zoekmachines en sommigen overheden die VoIP- en IM-gesprekken afluisteren zijn nog altijd een grote inbreuk op de privacy. Maar ook kleinere dingen, zoals cookies en gepersonaliseerde startpagina’s (web 2.0) kunnen als een privacydreiging gezien worden. Sommige mensen vinden het maar niets, anderen zeggen dat ze niets te verbergen hebben en maakt het dus niets uit.

Maar is er dan wat tegen te doen? Zeker wel, het is mogelijk om te surfen achter een anonieme proxy. Oo bestaat er software die de tijdelijke internetbestanden leegt en zelfs software die voorkomt dat belangrijke informatie naar het web lekt. En natuurlijk verdwijnt ook Google van het lijstje als je op je privacy wilt letten, want Google is nog altijd verplicht om gegevens tot een bepaalde tijd te bewaren.

Het schijnt dat privacy de Nederlander koud laat, maar hoe denkt de gemiddelde Techzine-bezoeker hierover? Maak jij je zorgen over je privacy, en zo ja, wat doe je eraan? Laat het weten en stem in de peiling van deze week!