Abonneer je gratis op Techzine!

Tekening in je kladblok

Benodigdheden

  • Adobe Photoshop
  • Een foto van een kladblok
  • Een tekening

Werkwijze

We beginnen met het openen van een foto van een kladblok.


Een kladblok!

Dan openen we de tekening die we op het kladblok willen hebben. Daar voor heb ik nu een tekening van Portrait Artist.org genomen.


De tekening die we in deze tutorial gaan gebruiken.

In de meeste gevallen zal de tekening niet gelijk passen. Dit gaan we oplossen door ‘Edit » Trannsform » Distort’. Zet nu de uiterste punten op de plaats waar je ze wil hebben. Als je een kladblok hebt met lijntjes is dat zeer gemakkelijk, een kladblok met ruitjes is natuurlijk nog makkelijker. Zorg dat de punten goed tegen over elkaar blijven staan.


Lijn het plaatje goed uit!

We hebben natuurlijk veel respect voor de mevrouw/meneer die deze tekening gemaakt heeft. Alleen gaat het er nu om dat het lijkt als of we de tekening zelf hebben gemaakt. Dan helpt die copyright niet echt.

Deze kun je gemakkelijk weg halen met de ‘Erasior Tool’ (E). Of door het met de ‘Marquee Tool’ (M) te selecteren en op ‘Del’ te drukken.

Als laatste stap gaan we er nu voor zorgen dat het ook echt lijkt alsof de tekening op je kladblok staat. Dit kun je heel gemakkelijk doen door de ‘Blend Mode’ op ‘Color Burn’ te zetten. Dit kun je doen door ‘Layer » Layer Style.. » Blending Options’. Of door rechts op de layer te klikken en te kiezen voor ‘Blending Options’.


Het resultaat: net echt!

Nu kun je al je vrienden voor de gek houden. Ik heb Sascha met deze afbeelding in ieder geval al voor de gek gehouden.