Abonneer je gratis op Techzine!

Het design

Open een nieuw bestand. De grote maakt in principe niet uit, zolang hij maar groter is dan dat jij jouw brush wilt maken. Ik heb ervoor gekozen om een bestand van 1024×768 te openen. Zet de pixels/inch op "140" en de background color op "White"Ontwerp


Het belangrijkste van deze hele tutorial is natuurlijk de reden waarom je de brush gaat maken. Brushes zijn voor vele doeleinden te gebruiken, en een van die redenen is om op een simpele manier complexe vormen toe te voegen.

Voordat we beginnen met de brush zelf, maken we 3 "Guides" aan. Om een guide aan te maken met exacte instellingen, ga je naar "View" -> "New Guide" In deze tutorial lees je waarom Guides handig zijn. Zet de eerste Guide op "512 px" horizontaal. De andere twee kun je rechtstreek vanuit je "Ruler" (Ctrl + R) je canvas inslepen tot net onder het punt van de, in de toekomst, afgesneden hoeken.

Begin met het maken van een simpele balk. Haal hier vervolgens de hoekjes vanaf. Ik vind het het makkelijkst om de "Polygonal Lasso Tool" (L) te gebruiken. Hiermee kun je namelijk makkelijk rechte selecties met een hoek erin maken. Als de hoeken eraf zijn dupliceer je de laag (Ctrl + Shift + J) en draai je hem 90° (Ctrl + T).
Merge de twee lagen nu samen (Ctrl + E).

Table of contents