Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding en benodigdheden

Vele cases zijn zwart of grijs, maar bij je mod kan natuurlijk een ander kleur veel beter passen. In deze tutorial leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw case het best een ander kleurtje kunt geven.

Het belangrijkste is natuurlijk de verf. Hiervoor heb je 3 verschillende soorten verf nodig:

* De grondlaag
* De kleurlak
* De blanke lak

De grondlaag zorgt ervoor dat de verflaag goed blijft hechten aan de case. Deze laag is verkrijgbaar in grijs en bruin, de kleur doet er eigenlijk niets aan, want deze wordt toch overspoten door de uiteindelijke verf. De grondlaag is erg dekkend, en dat moet ook want dan worden onregelmatigheden mooi weggewerkt en ontstaat een egale basis voor de verflaag. De verflaag is verf met de kleur die je case zal krijgen. Deze verf is in honderden verschillende kleuren te verkrijgen. Let er wel op dat je geen grondverf koopt voor plastics of dergelijke, voor het spuiten van je behuizing heb je grondverf nodig die geschikt is voor op metaal. De andere verfsoorten maken niet zo veel uit, als ze maar op de grondverf hechten. De laklaag beschermt je case tegen krassen, deze verf is doorzichtig en wordt ook wel eens het vernis genoemd.

Van links naar rechts: De grondlaag, twee bussen hoog glanzende zwarte verf en de laklaag.

Het verven van je case kun je het beste doen met spuitbussen, je bereikt er met wat oefening het beste resultaat mee en het gaat ook sneller dan met een kwast of eventueel met een roller.

Als je verf gaat kopen kan het geen kwaad om aan de betreffende verkoper te vragen welke verf je het beste kunt gebruiken. Sommige verven verdragen elkaar niet goed omdat ze op een andere basis gemaakt zijn (bijvoorbeeld op basis van thinner). Deze kans kun je ook verkleinen door verf van hetzelfde merk te kopen (bijvoorbeeld van Motip).

De te spuiten panelen in oorspronkelijke staat.