Red Hat voegt ARM-server ondersteuning toe aan Enterprise Linux

Red Hat kondigt de introductie van Red Hat Enterprise Linux for ARM aan, een architectuur die het bedrijf voortaan volledig ondersteunt. Er was al geruime tijd de belofte om Linux servers op ARM-processor te kunnen draaien, maar nu voegt de provider van open-source oplossingen daad bij woord.

Om deze stap werkelijkheid te maken werkte Red Hat samen met de community en hardware partners. Het bedrijf zag het ARM-ecosysteem opkomen met server-geoptimaliseerd SoC-producten voor cloud, hyperscale, telco, edge computing en high-performance computing applicaties. ARM SoC-ontwerpen maken gebruik van CPU-technologie en systeem-niveau hardware om keuzes te leveren voor klanten, zo wordt uitgelegd.

Doel

Er zou bij Red Hat’s aanpak sprake zijn van een pragmatische benadering richting de ARM-servers door te helpen bij het aandrijven van open standaarden en het ontwikkelen van communities klanten, partners en een ecosysteem. Het doel was om een een enkel besturingssysteem te ontwikkelen voor meerdere 64-bit ARMv8-A serverklasse SoC’s van verschillende leveranciers, terwijl dezelfde bronnen worden gebruikt om gebruikersfunctionaliteit te bouwen. Ook is er een feature set waarmee klanten verschillende serverimplementaties kunnen implementeren met behoud van applicatie compatibiliteit.

Red Hat’s focus ligt op software-ondersteuning voor meerdere architecturen middels een enkel besturingssysteem leveren. Red Hat Linix 7.4 voor ARM is er voor klanten die hun workloads en software willen draaien op de server. Ook hardwarepartners die een stabiele werkomgeving voor ontwikkeling wensen moeten profiteren van de ondersteuning.

Introductie

Verder belooft de leverancier door te gaan met zijn inspanningen om het bereik van de architectuur uit te breiden. Met de introductie gaat ook het beschikbaar maken van Red Hat Software Collections 3, Red Hat Developer Toolset 7 en single host KVM-virtualisatie (als een niet ondersteunde Development-preview) voor deze architectuur gepaard. Bij de eerste twee gaat het om toolsets voor ontwikkelaars.