Belgische kopers van de HTC Magic laten weten niet blij te zijn met een beslissing van Proximus. De gebruikers kunnen namelijk geen gebruik maken van YouTube, deze functionaliteit is namelijk uitgeschakeld in België.

Android, Google’s eigen mobiele platform, biedt standaard ondersteuning voor YouTube. Deze Google-dienst kan ingeladen worden via een speciale applicatie die reeds geïnstalleerd is op de telefoon. In deze applicatie kan men bijvoorbeeld de nieuwste video’s bekijken, of juist zoeken naar een video. De applicatie is volledig afgestemd op YouTube, mede omdat de browser-applicatie in Android geen flash heeft.

Belgische gebruikers klagen echter dat ze geen gebruik kunnen maken van YouTube. De applicatie is niet geïnstalleerd en ook het downloaden vanaf Android Market is niet mogelijk. Hiermee wordt het Belgische gebruikers, die bij Proximus zitten, dus onmogelijk gemaakt om YouTube-filmpjes op de telefoon te bekijken. Er is immers ook geen flash-ondersteuning.

Android biedt providers en fabrikanten de mogelijkheid om naar eigen inzicht applicaties toe te voegen of te verwijderen. Deze kunnen ook verwijderd worden in Android Market. Proximus had dit overigens al subtiel aangegeven op zijn website, in zeer kleine letters is het volgende te lezen: "YouTube niet in alle landen beschikbaar."