Tabletmarkt wordt nog altijd gedomineerd door iPad

Hardware
Tabletmarkt wordt nog altijd gedomineerd door iPad

De iPad van de Amerikaanse fabrikant Apple domineert nog steeds op de tabletmarkt. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. Het aandeel van Apple ligt volgens het bureau op een percentage van 68,2 procent.

Met dit percentage kan er rustig geconcludeerd worden dat Apple nog altijd de duidelijke heerser is op de tabletmarkt. Samsung volgt het bedrijf uit Cupertino met een aandeel van inmiddels een kleine tien procent. Amazon, Asus en Acer volgen op gepaste achterstand met respectievelijk 5, 3,4 en 1,5 procent. Het onderzoeksbureau baseert haar cijfers op de prestaties van de fabrikanten in het tweede kwartaal van dit jaar.

In het afgelopen kwartaal zou Apple volgens de cijfers van IDC ruim zeventien miljoen tablets hebben verscheept. Het aantal verscheepte tablets blijkt in het geval van Apple flink gegroeid. In vergelijking met een jaar eerder verscheepte Apple namelijk 84,3 procent exemplaren meer. Samsung deed het op dit gebied in verhouding echter beter. Samsung verscheepte namelijk 117 procent exemplaren meer dan het jaar ervoor. In absolute aantallen is het verschil echter groot, Samsung verscheepte "slechts" 2,4 miljoen tablets. Ondanks dat Samsung hiermee ver achter Apple blijft, bekleedt de fabrikant wel de tweede plek.

De tabletmarkt als geheel is eveneens gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. IDC sprak eerder al de verwachting uit dat dit zou gebeuren, maar de groei valt hoger uit dan verwacht. In vergelijking met een jaar eerder is de markt met 66,2 procent gegroeid.