CEO RIM: ‘We hebben Android serieus overwogen’

Mobile

De CEO van Research In Motion heeft in een interview met The Telegraph laten weten serieus het besturingssysteem van Google, Android, overwogen te hebben.

De BlackBerry-fabrikant is al lange tijd bezig met zijn eigen besturingssysteem voor smartphones. Het probleem is echter dat dit mobiele OS niet mee kan met de concurrentie en dat het bedrijf daardoor veel gebruikers verliest. Versie 10 van het BlackBerry OS moest daar verandering in brengen, maar door tegenslagen heeft RIM deze versie uit moeten stellen tot het eerste kwartaal van 2013, dit tot onvrede van veel financiële analisten.

De CEO van RIM, Thorsten Heins, laat weten dat het bedrijf daarom serieus naar Android heeft gekeken, maar uiteindelijk toch heeft besloten om bij versie 10 van zijn eigen besturingssysteem te blijven. "We hebben de beslissing genomen om niet voor Android te gaan. Als je kijkt naar de mogelijkheid van andere fabrikanten om zich te onderscheiden, zie je dat dat bijna niet mogelijk is."

Daarnaast hint hij erop dat de BlackBerry-gebruiker een andere soort gebruiker is dan de standaard-Android-gebruiker. "Games, media, daar moeten we goed in zijn, maar we moeten ook de mensen ondersteunen die continu bezig zijn. Die weinig tijd hebben om media te bekijken. Als dat je doelgroep is, dan moet je daar op bouwen."

Een ander gerucht is dat RIM mogelijk de BlackBerry Messaging Service open zou gooien voor ook andere smartphones. "We zijn sommige dingen aan het beoordelen, maar op dit moment ligt onze focus op BB10 en het uitbrengen ervan."

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 40.00Bekijken