‘iPhone 5 ondersteunt wereldwijd LTE’

Mobile

De Wall Street Journal meldt dat de volgende iPhone overweg zal kunnen met LTE-netwerken in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Tot nog toe is het altijd zo geweest dat dankzij de grote verschillen in LTE mobiele telefoons gebonden waren aan één markt of regio. Echter, door de chipsets wordt het nu mogelijk om met één telefoon LTE in verschillende regio’s te gebruiken. Zo ondersteunt het internationale model van de Nokia Lumia 920 vijf bands van LTE in één model.

Het concept van één universeel LTE is helaas ver weg en daarom is het onwaarschijnlijk dat de volgende iPhone op het netwerk van elke telco gebruik zal kunnen maken van LTE, maar Apple lijkt ermee bezig om het zo veel mogelijk werkend te krijgen in de verschillende regio’s.

In Nederland, en ook in veel andere Europese landen, moet de grootschalige uitrol van LTE overigens nog beginnen, maar inmiddels hebben alle drie de telecomoperators laten weten dat het op de agenda staat en dat in 2013 al een gedeelte van het netwerk over moet zijn op de techniek die sneller mobiel internet mogelijk moet maken.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 412.00Bekijken
5_sterren€ 439.00Bekijken