Intel CEO: Windows 8 is nog helemaal niet af

Apps & Software
Intel CEO: Windows 8 is nog helemaal niet af

De CEO van Intel, Paul Otellini, zou tijdens een intern bijeenkomst tegen zijn personeel hebben gezegd dat Microsoft Windows 8 gaat uitgeven voordat het helemaal af is. Intel werkt nauw samen met Microsoft aan Windows 8 en volgens Otellini gaat Microsoft na de lancering het besturingssysteem verder verbeteren door updates uit te geven. Volgens Otellini is dat ook de juiste manier ondanks dat hij van mening is dat het besturingssysteem te vroeg verschijnt.

Hoe Microsoft deze verbeteringen en updates gaat verspreiden is nog niet helemaal duidelijk. Een belangrijk deel zal uiteraard gewoon via het bekende Windows Update worden verspreid. Er gaan echter ook al tijden geruchten dat er een update voor Windows 8 in de maak is met de codenaam Blue. Deze Blue-update zou bekend staan als de volgende generatie van Windows en verschijnt mogelijk al eind volgend jaar op de markt. Hiermee zou Microsoft afstappen van het uitbrengen van een nieuwe Windows-versie om de zoveel jaar. In deze Blue-update zou vooral het nieuwe startscherm van Windows 8 nog verder worden verbeterd en wordt de afhankelijkheid van de desktopmodus nog verder teruggeschroefd.

Microsoft gaf als reactie op de uitspraken van Otellini dat Windows 8 het meest geteste, gereviewde en complete besturingssysteem is in de geschiedenis van Microsoft en dat het bedrijf er naar uitkijkt om het Windows 8 besturingssysteem op 26 oktober aan de wereld te laten zien.

Intel zelf liet weten dat interne besprekingen bij Intel vertrouwelijk zijn en intern horen te blijven. Het bedrijf weigerde de uitspraken van Otellini te bevestigen of ontkennen.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken