1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op 29 november kan voor één dag muziek gedownload worden op downloadday.nl.

Novib en Download.nl hebben dit initiatief genomen, met als doel een petitie teken voor eerlijke handel. De artiesten ‘schenken’ hun muziek voor een goed doel en iedereen die een nummer download wordt gevraagd deze petitie te tekenen.

Novib voert namelijk al jaren actie voor eerlijkere handelsbetrekkingen tussen rijke en arme landen en wordt daarbij mede gesteund door de bands Coldplay en U2. Zij proberen duidelijk te maken dat meer dan een miljard mensen in grote armoede leeft dankzij handelsovereenkomsten die rijke landen bevoordelen ten koste van arme landen.

Op deze dinsdag zal muziek van binnen- en buitenlandse artiesten zoals Racoon, Anastacia, Celine Dion, Acda en de Munnik, Krezip, KT Tunstall, Starsailor en KoRn beschikbaar zijn om te downloaden.

Met als actie “Hun stem voor jouw stem” worden muziekliefhebbers op de site gevraagd hun stem uit te brengen voor eerlijkere handel in ruil voor een nummer. Stemmen doe je via de “Big Noise” petitie van Novib, die inmiddels al negen miljoen keer is ondertekend.
Uiteindelijk zal Novib de petitielijst inleveren bij de topconferentie van de Wereldhandelsorganisatie WTO die plaatsvindt in Hong Kong. Tijdens deze conferentie zullen ook nieuwe afspraken gemaakt worden over de handelsovereenkomsten tussen verschillende landen.

Novib en Download Day hopen op een grote opkomst en verwachten dat er van deze actie gretig gebruik gemaakt zal worden.