2min

Tags in dit artikel

Corsair, producent van hardware, heeft onlangs een nieuwe voeding gelanceerd. Het gaat hier om de HX450W. Deze voeding is gebaseerd op de HX1000W die ook afkomstig is van bovenstaande producent.

De HX450W is een modulaire voeding en er wordt gebruikgemaakt van een enkele 12V-lijn. Volgens Corsair ligt de efficiëntie van de voeding boven de 80 procent en beschikt de voeding, zoals de naam al doet vermoeden, over een vermogen van 450 Watt.

De nieuwe voeding behoort tot de Professional Series van Corsair. Deze serie van Corsair bestaat uit voedingen, waarvan de componenten volgens het bedrijf van hoge kwaliteit zijn. Dit zou moeten resulteren in stabiele voltages. De voeding zou in staat zijn om 88 procent van de 12V-lijn te kunnen leveren. Deze 12V-lijn is in staat om in totaal 33 ampère te leveren aan andere componenten. Tevens biedt de HX450W ondersteuning voor ATX12V v2.2 en EPS12V 2.91.

Corsair laat weten dat de nieuwe voedingen onder normaal gebruik over een MTBF (Mean Time Between Failures) beschikken van 100.000 uur. De componenten in de voeding worden gekoeld door één fan van 120mm. Deze fan reageert op de temperatuur en zal aan de hand daarvan de rotatiesnelheid bepalen. Er wordt dus gezocht naar een balans van stilte en prestatie. Om de airflow in de kast zo min mogelijk van last te zijn wordt de voeding geleverd met "platte" modulaire kabels.

Wanneer men de voeding aanschaft geeft Corsair zeven jaar garantie op het product. Op dit moment zou de voeding in Europa en Azië al te koop moeten zijn. Geizhals, een website uit Oostenrijk, laat weten dat de voeding al is opgenomen in het assortiment van verscheidene bedrijven. De prijs van de HX450W varieert tussen de 80 en 90 euro op dit moment.