Vodafone Australië en Hutchison beginnen aanval

IT-Pro

Vodafone Australië en Hutchison Whampoa gaan samenwerken om een offensief te kunnen starten tegen de twee grootste telecomproviders in Australië. De beide bedrijven geven aan een groot bedrijf te willen gaan vormen.

Door de fusie van beide partijen ontstaat er een merk dat te samen ongeveer zes miljoen klanten heeft en een omzet van ongeveer 2,7 miljard Amerikaanse dollar, wat gelijk staat aan ongeveer vier miljard Australische dollar. Op die manier gaat het bedrijf de strijd aan met Telstra Corp en Optus, eigendom van Singapore Telecom.

Door de fusie moet ongeveer 95 procent van alle inwoners in Australië gebruik kunnen maken van de diensten van dit bedrijf. Het nieuwe bedrijf gaat gewoon onder de naam Vodafone door het leven. "Door de fusie ontstaat er een bedrijf dat kan concurreren met de twee grootmachten," stelt Vodafone-topman Vittorio Colao.

Telstra en Optus zijn beide groter dan het nieuw ontstane bedrijf, maar het scheelt al wel een stuk minder. Telstra heeft namelijk een totale omzet van 5,5 miljard Australische dollar en Optus zit op meer dan vier miljard Australische dollar.