1 min

Tags in dit artikel

,

Dialogic heeft onlangs een onderzoek over de netwerkneutraliteit in Nederland gedaan. De Consumentenbond vindt naar aanleiding van dit onderzoek dat internetaanbieders afknijpen moeten melden.

Het onderzoek van Dialogic is gedaan in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. In het rapport staat dat éénderde van de Nederlandse internetaanbieders ‘afknijpt’. Na aanleiding van het rapport, gaat de consumentenbond pleiten voor regels om er voor te zorgen dat internetaanbieders afknijpen moeten melden.

Voornamelijk bij peer-to-peer-verkeer wordt er veel afgeknepen. Er blijkt vooral uit het onderzoek dat internetaanbieders vaak te weinig informatie geven. Vaak is het zelfs zo dat op de website van de internetaanbieder helemaal geen informatie te vinden is, hierdoor weten consumenten niet of er sprake is van afknijpen.

De consumentenbond pleit ervoor dat er zo snel mogelijk regels komen voor de internetaanbieders over het duidelijk maken wat en hoeveel ze afknijpen. De consumentenbond vindt dat consumenten het recht hebben om die informatie te krijgen. Ook wordt het zo makkelijker om een internetaanbieder te kiezen.