1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook heeft gisteren laten weten dat ze een bèta-versie van Facebook Questions gelanceerd hebben. De dienst laat gebruikers vragen stellen aan de Facebook-community.

De nieuwe dienst is zoals vaak bij nieuwe functionaliteiten initieel beschikbaar voor een klein percentage gebruikers. Alle gestelde vragen zijn publiekelijk en zichtbaar voor iedereen op het internet. Facebook omschrijft de dienst als een applicatie die helpt bij het exploiteren van de collectieve kennis van meer dan 500 miljoen mensen.

Als voorbeeld wordt er in de blogpost een situatie gegeven waarbij iemand op vakantie is in Costa Rica, en wil weten wat de beste plaatsen zijn om te surfen. "Je kunt Facebook Questions gebruiken om antwoordt te krijgen van dichtstbijzijnde surfers. Omdat de vraag ook zichtbaar wordt voor je vrienden, en hun vrienden, zullen de antwoorden die je krijgt persoonlijker zijn", aldus Facebook.


Door het opgeven van specifieke keywords kunnen gebruikers vragen koppelen aan één of meerdere onderwerpen. Door middel van een browse-functie kunnen er vragen per onderwerp opgevraagd worden. Bovendien is er een ‘volg’-optie, waarna je op de hoogte wordt gesteld als er een nieuw antwoord gegeven is, en is er de mogelijkheid om plaatjes en polls toe te voegen.