1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft afgelopen weekend laten weten dat het de startup Sparrow heeft overgenomen, bekend van de gelijknamige e-mailclient op Apple-producten. Hoeveel Google precies heeft neergelegd voor het bedrijfje is niet bekendgemaakt. Google wil met de overname Gmail naar een hoger plan brengen.

Google heeft een zeer populaire e-mailclient voor iOS en OS X overgenomen inclusief het bedrijf erachter. In een verklaring laat Don Leca, CEO van Sparrow, weten dat het bedrijf Google zal vergezellen om een "grotere versie te realiseren, welke beter samenwerkt met Google". Sparrow laat weten dat de huidige applicaties van het bedrijf beschikbaar blijven. Echter zullen deze geen verdere ontwikkeling meer krijgen.

Met de overname ligt het voor de hand dat we een aantal onderdelen van Sparrow terug gaan zien in de diensten van Google. Waar de mobiele clients van Google een moeilijke start door maakten, genoot Sparrow een goede en voortvarende start. Sparrow laat dan ook weten enthousiast te zijn om met Google aan de slag te gaan voor een groter geheel.