Steve Ballmer: Windows Phone 8 is grote uitdaging

Microsoft-CEO Steve Ballmer stelt in een interview dat recentelijk met hem werd afgenomen door de Seattle Times dat het uitbrengen van Windows Phone 8 een grote uitdaging is voor Microsoft.

In een interview met de Seattle Times, waarin de nadruk wordt gelegd op de nieuwe producten en diensten die Microsoft op de markt gaat brengen, stelt Steve Ballmer dat het uitbrengen van Windows Phone 8 een grote uitdaging is voor zijn bedrijf.

Op de vraag van de Seattle Times of Steve Ballmer nog wat kwijt wil over Windows Phone 8, grijpt Ballmer naar een Nokia Lumia 920 Windows Phone en vertelt hij dat het uitbrengen van Windows Phone 8 een grote uitdaging is. Ballmer stelt dat het lastig is, omdat Microsoft tegenwoordig een relatief kleine speler is op de smartphonemarkt.

Ballmer stelt dat Microsoft een andere kijk heeft op de gebruikerservaring van de telefoon, en dat het bedrijf een goede cloud-integratie kan bieden met het Windows 8-platform. Deze zaken en het feit dat de hardware-partners van Microsoft geweldig werk afleveren zouden de doorslag moeten geven in het succes van Windows Phone 8, zo vindt de CEO van de softwaregigant.