1 min

Google wil mogelijk honderden miljoenen dollars in de AI-chatbotspecialist Character.AI investeren. Met deze investering wil AI-chatbot startup het trainen van zijn modellen financieren. Ook hoopt het te kunnen blijven voldoen aan de vraag van gebruikers, schrijft Reuters.

De geplande investering vanuit Google moet de onderlinge bestaande samenwerking op het terrein van AI verstevigen. Character.AI gebruikt al het cloud-aanbod van Google en traint zijn AI-modellen op Tensor Processing Units (TPU’s) van de techgigant.

Chatbot op basis van beroemdheden

Character.AI biedt gebruikers de mogelijkheid om te converseren met virtuele versies van beroemde personen of anime-karakters, terwijl zij hun eigen chatbots of AI-assistenten maken. De AI-chatbotdienst is vooral populair onder eindgebruikers tussen de 18 en 24 jaar, blijkt uit analyses van het webverkeer. Ongeveer 60 procent van alle traffic komt uit deze leeftijdsgroep.

Overige investeringsronde

Naast de mogelijke investering door Google zou Character.AI ook in gesprek zijn met andere investeerders voor het ophalen van kapitaal. Deze investeringsronde zou het bedrijf een bedrijfswaarde van meer dan 4,7 miljard euro (5 miljard dollar) kunnen opleveren.

In maart van dit jaar haalde de AI-startup 150 miljoen dollar op een bedrijfswaarde van 1 miljard dollar.

Zowel Google als Character AI geven geen commentaar op de investeringsgeruchten.

Lees ook: ChatGPT verliest nog altijd gebruikers, maar comeback is in zicht