2min

Adobe versterkt zijn portfolio van AI-tooling met de overname van de intelligente tekst-naar-videospecialist Rephrase.ai. Dit schrijft de Economic Times op basis van bronnen. De tool moet vooral het Adobe Creative Cloud-portfolio versterken.

De overname van het Indiase Rephrase.ai is niet officieel bevestigd door één van de partijen. Alleen een LinkedIn-post van de eigenaar van Rephrase.ai erkent de overname, maar zegt over de overnemer niet meer dan een ‘leidende techgigant’. Als het om Adobe gaat dan versterkt Adobe vooral zijn portfolio van generatieve AI-oplossingen, schrijft de Indiase krant Economic Times. Meer specifiek de generatieve AI-oplossingen en -functionaliteit binnen zijn Adobe Creative Cloud-portfolio.

Versterking Adobe generatieve AI-portfolio

De creatieve softwaregigant is de laatste tijd flink bezig zijn cloudgebaseerde Adobe Creative Cloud softwareportfolio van generatieve AI-functionaliteit te voorzien. Volgens een gelekte interne memo van Adobe zou de overname vooral de generatieve AI video-oplossingen binnen dit portfolio moeten verstevigen.

Functionaliteit Rephrase-oplossing

Rephrase.ai biedt een tool waarmee gebruikers professionele video’s kunnen maken op basis van geschreven tekst. De tekst wordt daarbij ‘gepresenteerd’ of uitgesproken door een digitale avatar. Gebruikers hoeven voor het maken van de video alleen maar een template, een avatar en stem naar keuze te kiezen en de tekst in te voeren.

Een schermafdruk van een videoscherm met een vrouw erop.

De Rephrase-tool maakt daarvan vervolgens een professionele video, waarbij de avatar met de gekozen stem presenteert . Gebruikers kunnen de video aanpassen met verschillende achtergronden en getimede pauzes in de voordrachten of tussen woorden en eigen audio toevoegen.

Lees ook: AI-ontwikkelaars verdiepen zich in het veld van AI-videocreatie