Outlook-app krijgt Copilot en verbeterde RSVP-functionaliteit

Outlook-app krijgt Copilot en verbeterde RSVP-functionaliteit

De Outlook-app, in ieder geval de klassieke versie, heeft nu ook rechtstreeks toegang gekregen tot de GenAI-tool Copilot van Microsoft. Andere aangekondigde features zijn onder meer nieuwe RSVP-instellingen en integraties voor Loop.

Microsoft heeft onlangs een aantal nieuwe features aangekondigd voor de Windows-app van Outlook. De mail-applicatie beschikt nu over een directe link naar de GenAI-tool Copilot, op dit moment echter alleen nog in preview binnen de klassieke versie. Eerder was een dergelijke directe integratie al beschikbaar in Microsoft Teams.

De directe Copilot-koppeling in Outlook moet gebruikers gaan helpen met het samenvatten van e-mailconversaties en het opstellen van mails.

De link is binnen Outlook beschikbaar in de sidebar aan de linkerkant. Hier zijn bijvoorbeeld ook directe koppelingen naar Word, Excel of Powerpoint beschikbaar.  Later deze maand komt de Copilot-functie ook beschikbaar voor de nieuwe versie van Outlook. De definitieve rollout van de Copilot-koppeling moet vanaf juni dit jaar plaatsvinden.

Lees meer: Outlook wordt veiliger door nieuwe phishing-functie

Meer Outlook-verbeteringen komen eraan

Naast Copilot krijgt de nieuwe Outlook-app vanaf juli dit jaar ook nieuwe RSVP-instellingen. Deze instellingen moeten de gebruikservaring verbeteren wanneer ontvangers antwoorden op uitnodigingen voor vergaderingen. Onder meer wordt de uitnodiging nu niet verwijderd nadat een reactie is gegeven en stuurt Outlook een automatische afwijzing wanneer de kalender aangeeft dat de ontvanger bezet is.

Wanneer een mailconversatie deel uitmaakt van een geplande vergadering, komt er vanaf juni een detailvenster die meer info toont over de meeting. Dit geeft deelnemers meer context over de wie-wat-waar van de vergadering, helpt bij het overzicht houden en opstellen van een RSVP-bericht.

Verder is ook nog een integratie aangekondigd voor gebruikers van de co-creatietool Loop die ook een Copilot-licentie hebben. Zij kunnen nu Copilot in deze app gebruiken wanneer zij Loop-onderdelen in de Teams-app, Outlook of Meeting Notes plakken.

Ook Google integreert GenAI in Workspace

Microsoft is niet de enige techgigant die GenAI-features in rap tempo aan het integreren is met zijn diverse zakelijke apps. Ook Google maakt het nu mogelijk de diverse apps in Google Workspace, zoals Gmail en Drive, te laten doorzoeken door de eigen GenAI-assistent Gemini.

Lees ook: Google’s AI-assistent Gemini doorzoekt nu je mail en documenten