2min

De rechter sprak op 11 januari zijn oordeel uit over Ziggo en XS4All. Brein kondigde daarop aan dat het ook aan andere internetproviders zou vragen om de downloadwebsite The Pirate Bay te blokkeren. UPC en T-Mobile laten tegenover Webwereld weten dat ook zij dit verzoek hebben ontvangen.

Dat Ziggo en XS4All The Pirate Bay moeten blokkeren van de rechter, is slechts een stap in de goede richting volgens Stichting Brein. Het uiteindelijke doel van de belangenorganisatie is om downloadwebsite in heel Nederland te verbieden. Bovendien zou het oneerlijk zijn tegenover andere providers als alleen Ziggo en XS4All de website hoefden te blokkeren. Daarop kondigde Brein aan dat het ook andere internetproviders zou verzoeken om de website te blokkeren.

Zowel UPC als T-Mobile bevestigen dat Brein officieel een blokkadeverzoek heeft ingediend. Beide providers zijn zeer terughoudend in de informatieverstrekking omtrent het verzoek. UPC wilde niet vertellen wanneer deze op de deurmat is gevallen. "We gaan ernaar kijken en sturen dan een reactie aan Brein", aldus woordvoerster Maaike Scholten. En T-Mobile zegt de inhoud van de brief te bestuderen. Meer inlichtingen over de inhoud van de brief willen de providers niet kwijt.

Andere providers hebben nog geen verzoek ontvangen van Stichting Brein. Woordvoerder Bert Bakker van Vodafone zegt het vonnis al bestudeerd te hebben en de zaak op de voet te volgen. Bakker zegt vooralsnog niets binnen te hebben gekregen van Brein. Ook internetprovider Scarlet zegt nog geen verzoek van Brein te hebben ontvangen. KPN en Tele2 hebben tot op heden nog niet de gelegenheid gehad om uit te zoeken of zij al dan niet een blokkadeverzoek in de post hebben gekregen.

Ziggo en XS4All namen vorige week woensdag officieel kennis van het vonnis, nadat de blokkadelijst opnieuw was samengesteld. Ziggo zal de blokkade vanaf 31 januari instellen, XS4All volgt een dag later.