Google heeft vandaag drie nieuwe videoadvertenties gepubliceerd voor Android. Waarschijnlijk gaan we deze advertenties vanaf volgende maand veel zien op internet en misschien ook wel op televisie. De lancering van de nieuwe Android-versie lijkt aanstaande te zijn, volgens de geruchten verschijnt Android L op 1 november.

De nieuwe advertenties die Google heeft gemaakt voor Android introduceren ook een nieuwe slogan met de tekst: "Be together, not the same", wat in het Nederlands betekent: "Wees samen, niet hetzelfde". In het Nederlands klinkt de slogan niet geweldig, maar wellicht dat de PR-afdeling van Google hier nog wat aan gaat sleutelen, wat Google eigenlijk wil zeggen is dat iedereen Android kan gebruiken en het niet voorbehouden is aan een kleine groep, bijvoorbeeld nerds of elite.

Waarschijnlijk gaat Android deze video’s echt flink inzetten als de nieuwe Android-versie beschikbaar komt. De nieuwe versie gaat nu nog door het leven als Android L, meestal kiest Google voor iets van snoepgoed, al geruime tijd doet de naam Android Lollipop de ronde, maar deze week dook ook ineens de naam Android Licorice (drop) op. Wat het precies gaat worden is nog niet door Google bevestigd, maar lang kan dat niet meer duren.

Hieronder staan de drie advertenties die allemaal wel iets weg hebben van South Park.

Lees meer