2min

LG boekte in het eerste kwartaal van 2017 meer winst dan het de afgelopen acht jaar deed. Het bedrijf wist vooral goed te presteren door de verkopen van witgoed en televisies. De mobiele tak zorgt nog altijd voor verlies. LG verwacht dat het ook komend kwartaal goede resultaten kan noteren.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf boekte volgens Fudzilla in het eerste kwartaal van 2017 een winst van 747 miljoen euro. Het is een flinke stijging, van maar liefst 82 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet groeide ook, met 9,7 procent naar 11,9 miljard euro.

Huishoudapparatuur & televisies

De beste resultaten kwamen uit de afdelingen voor huishoudapparaten en televisies. De winst die LG behaalde met de verkoop van wasmachines en koelkasten bedroeg 422 miljoen euro. Dat komt vooral door de toegenomen populariteit van het internet of things. Wasmachines en koelkasten kunnen steeds vaker bijvoorbeeld met een smartphone bediend worden en die mogelijkheden doen het goed bij de consument.

Ook de televisietak van LG deed het goed, en leverde 309 miljoen euro op. Dat kwam vooral door toegenomen vraag en de hoge marges die LG haalt op de apparaten. Wat smartphones betreft kwakkelt LG nog altijd enigszins. Het bedrijf noteerde op die afdeling een verlies van 160.000 euro, waarmee het al twee jaar op rij geen positieve resultaten weet te behalen met de verkoop van smartphones. Het probleem ligt in de groeiende concurrentie en de moeite die LG ermee heeft om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Toekomstverwachting

LG verwacht dat zijn resultaten ook het volgend kwartaal groeien. Het bedrijf voorziet verdere groei in de verkoop van witgoed en televisies. Ook denkt het betere resultaten te behalen in de mobiele tak, dankzij de goede ontvangst van de LG G6.