Equinix neemt datacenter in Istanbul over om Europese positie te versterken

Abonneer je gratis op Techzine!

Equinix laat in een persbericht weten het datacenter van Zenium in Istanbul over te nemen. Met deze extra datacenter, die voortaan Equinix IS2 heet, wil het bedrijf zijn positie in Europa verder versterken. Equinix noemt de metropoolregio een strategische poort tussen Europa en Azië, met een belangrijke economische en geopolitieke positie.

De capaciteit van IS2 moet voldoende zijn om de groeiende vraag naar colocatie- en internetconnectie-diensten in Turkije te beantwoorden. Om het belang te benadrukken verwijst Equinix naar de Global Interconnection Index. Deze voorziet een groei in Europa van 44 procent per jaar. In 2020 zal dat resulteren in 1451 Tbps aan geïnstalleerde capaciteit.

Met IS2 krijgt Equinix er 1500 vierkante meter colocatie-ruimte bij. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om uit te breiden tot 12.000 vierkante meter en 22 MW aan IT-vermogen. Zo moet er ook genoeg ruimte zijn voor een toekomstige campusomgeving.

Uitbreiding

Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux, denkt dat Istanbul steeds belangrijker wordt als hub voor connectiviteit en technologische infrastructuur. Dit komt mede door de groei van de Turkse economie. De nieuwe campus moet Equinix dan ook helpen tegemoet te komen aan de toenemende vraag door de wereldwijde klanten.

Istanbul wordt als een belangrijk knooppunt voor onderzeese kabels tussen Europa, Azië en Afrika gezien. Eielts geeft aan dat de kabelsystemen het wereldwijde datagebruik versnelt, evenals de groei van cloud- en onlinediensten. Die zijn steeds belangrijker voor sectoren die vetrouwen op connectiviteit, aldus het bedrijf.

Equinix is de afgelopen periode flink bezig om verder uit te breiden in Europa. Zo werd onlangs nog de overname van Itconic bekendgemaakt, om cloud en datacenters in Spanje en Portugal uit te breiden. Ook werd datacenter AM4 in Amsterdam geopend, waarbij Techzine aanwezig was. Ons interview met het bedrijf kun je teruglezen door hier te klikken.