Abonneer je gratis op Techzine!

Afgelopen maandag verklaarde de onderzoekschef van het Amerikaanse Intel dat het bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken over de opkomst van de Chinese chipindustrie. Er wordt geschreven dat de de Chinese chipindustrie nog geen bedreiging is voor de orde binnen de halfgeleiderbranche. Ondanks plannen van de overheid in China om het land tot de tweede processorleverancier van de wereld te maken. "Er is nog een lange weg te gaan tussen het tonen van een simpele microprocessor en de massaproductie van een commercieel aantrekkelijke chip", aldus Intels Justin Rattner.

De technologiebaas stelde dat er enorm veel inspanningen en talent nodig zijn willen de Chinese processors qua prestaties en kracht kunnen wedijveren met de gevestigde chipmakers.
"Om wereldwijd de concurrentie te kunnen aangaan zijn in China flinke investeringen uit de industrie nodig, niet van de overheid.", aldus Rattner.

Eerder dit jaar verklaarden Chinese autoriteiten dat het in 2010 de grootste producent van halfgeleiders wil zijn na de Verenigde Staten. De chipindustrie in het land zou naar verluid jaarlijks met 20 tot 50 procent groeien.