Abonneer je gratis op Techzine!

De gemeente Haarlem spant een kort geding aan tegen kabelbedrijf UPC, omdat het de tarieven in de gemeente met ongeveer 40 procent wil verhogen. Partijen probeerden er nog in overleg uit te komen, maar dat is mislukt, zo heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Eerder spanden de gemeenten Amsterdam en Hilversum om dezelfde reden en met succes een rechtszaak aan tegen UPC. De rechter oordeelde in die zaak dat UPC niet eenzijdig de tarieven mag verhogen. De partijen moeten bovendien terug naar de onderhandelingstafel.

Evenals Amsterdam en Hilversum beroept ook Haarlem zich op afspraken die zijn gemaakt bij de verkoop van het kabelnet aan UPC. Toen is afgesproken dat de tarieven uitsluitend aan de inflatie mochten worden aangepast, stelt Haarlem. Haarlemmers betalen nu nog 7,60 euro voor hun kabelaansluiting. UPC wil dat tarief verhogen naar 10,64 euro. Burgemeester en wethouders vinden die verhoging onaanvaardbaar. De verwachting is dat het geding in de loop van volgende week dient voor de voorzieningenrechter in Amsterdam.