Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is de campagne ‘Ban Illegale Games&Software’ (B.I.G.) van start gegaan. Komende tijd zal de campagne via diverse media worden gevoerd. De campagne is een initiatief van onder andere de Nederlandse Vereniging van de Nederlandse Vereniging voor Producenten en Importeurs van beeld en geluidsdragers (NVPI).
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft een prominente rol in de campagne die naar verwachting circa anderhalf jaar gaat duren.

Volgens de NVPI is de campagne nodig omdat er vooral onder jongeren nog veel onduidelijkheid bestaat over wat nu wel en niet mag wat betreft het kopiëren van spellen en software.
In tegenstelling tot muziek cd’s is het niet toegestaan om een kopie voor eigen gebruik van game cd’s te maken. Uit onderzoek blijkt echter dat tweederde van de jongeren hier niet op de hoogte van is. Daarnaast denkt eenderde van de ondervraagde jongeren dat het uitwisselen van games en software via het internet legaal is.

Veel jongeren kopiëren ook, omdat volgens de NVPI de pakkans zeer klein is. De NVPI wil nu met behulp van de campagne de jongeren meer bewust maken en ze ertoe overhalen geen games meer te kopiëren.`
Behalve de campagne via de media, zullen er daarom ook diverse voorlichters langs scholen gaan en zullen er mensen van B.I.G. op diverse beurzen aanwezig zijn.
Daarnaast is er uit de site op te maken dat de leden van het B.I.G. Team ook op diverse internetfora hun boodschap zullen gaan uitdragen.


Voor de campagne is een pamflet gemaakt waarop de regels omtrent het kopiëren van games staan