1 min

Tags in dit artikel

, ,

De FBI en de Geheime Dienst in Amerika hebben een bende opgerold die zich bezighielden met het illegaal kopïeren en distribueren van software van Symantec en Adobe. Volgens de autoriteiten is de bende de grootste die tot nog toe is opgerold in Amerika.

De FBI deed invallen op verschillende locaties in Silicon Valley in Californië en op locaties in Texas. Daarbij werden meer dan 325.000 CD’s in beslag genomen waaronder illegale kopieën van Norton Antivirus 2005, Internet Security 2005 en Adobe Photoshop CS. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten had de bende bijna identieke kopieën weten te maken van de software en dat de software waarschijnlijk ook zou werken na installatie. Volgens de woordvoerder verkocht de bende de software zowel op straat als via winkels.

Bij de invallen werden tevens vijf personen ingerekend die inmiddels aangeklaagd zijn voor diverse zaken aangaande inbreuk op copyright.
De invallen maakten deel uit van de ‘Remaster’ operatie, waarbij de FBI en de geheime dienst samenwerken om grote producenten en leveranciers van illegale software, muziek en films op te pakken.
Behalve de illegale software werd er ook een grote collectie aan illegaal gekopieerde CD’s van Latijns-Amerikaanse artiesten in beslag genomen.
De total waarde van alle in beslag genomen CD’s wordt geschat op 3,2 miljoen dollar.