Red Hat laat aan Techzine weten dat Red Hat Virtualization het SAP HANA-platform ondersteunt. Daardoor kan de leverancier van open-source oplossingen nu een besturingssysteem (Red Hat Enterprise Linux voor SAP HANA) en hypervisor aanbieden die beide gevalideerd zijn voor het gebruik van SAP HANA-omgevingen.

Dit biedt organisaties die op zoek zijn naar een grote keuze aan gevirtualiseerde oplossingen, operationele efficiëntie en kostenbesparing een hoger niveau van open standaardisatie. Red Hat Virtualization is namelijk een virtualisatieoplossing die op een schaalbare, flexibele, Kernel-gebaseerde Virtual Machine (KVM) is gebaseerd.

Red Hat biedt hiermee een virtualisatieplatform dat verschillende workloads aan kan, waaronder big data-applicaties en -analyses. Daarbij zijn geen aanpassingen nodig, terwijl er ook niet om speciale hardware gevraagd wordt. Door SAP HANA-implementaties te ondersteunen wil het bedrijf klanten helpen met het consolideren van fysieke hardware. Zo zullen IT-uitgaven verlagen zonder operationele capaciteit of functionaliteit te verliezen.

Daarnaast dient Red Hat Virtualization als solide basis voor innovatieve technologieën, zoals Linux-containers en cloud computing. Het bedrijf wil klanten dan ook helpen hun SAP HANA-implementaties verder te standaardiseren op het Red Hat-portfolio. Dit kan helpen om big data-operaties van klanten te vergroten en meer opties te bieden als het gaat om schaalvergroting, zodat men zware computertaken kan aanpakken.

Financiële- en verzekeringsklanten

SAP geeft aan een robuust virtualisatieplatform nodig te hebben, om de betrouwbare en snelle prestaties te leveren die de financiële- en verzekeringsklanten verwachten voor hun kritieke bedrijfstransacties. Door Red Hat Virtualization te kiezen wordt er een cloud-gebaseerde SAP HANA-oplossing geleverd die voldoet aan de eisen van de klanten. Red Hat Virtualization-ondersteuning voor SAP HANA-workloads is per direct beschikbaar.