1 min

Tags in dit artikel

, ,

NTP, een bedrijf dat veel patenten bezit, heeft na Research In Motion (RIM) een nieuw slachtoffer gevonden, ditmaal klaagt NTP Palm aan voor inbreuk op patenten die in het bezit zijn van NTP.

Het is zoals gezegd niet de eerste keer dat NTP een zaak aanspant tegen een bedrijf vanwege inbreuk op patenten. NTP is een bedrijf dat patenten opkoopt en vervolgens inkomsten genereert door het verstrekken van licenties voor die patenten. Eerder ontdekte het bedrijf dat RIM met haar Blackberry inbreuk gemaakt had op een patent van NTP en daarop klaagde NTP RIM aan.
Deze zaak betekende bijna het einde voor de Blackberry, maar uiteindelijk troffen RIM en NTP een megaschikking van 612,5 miljoen dollar.

Het lijkt er niet op dat Palm eenzelfde lot staat te wachten, NTP liet in een verklaring weten de zaak het liefst te willen oplossen door het sluiten van een licentieovereenkomst. Zolang die overeenkomst niet gesloten is ligt er bij de Amerikaanse rechtbank een aanklacht van NTP, waarin het bedrijf vergoeding eist voor de schade die NTP heeft geleden door de patentinbreuk van Palm.

Palm heeft nog niet gereageerd op de aanklacht, maar beleggers dekten zich na de eerste berichtgeving enigszins in, waardoor het aandeel Palm op Nasdaq ’s avonds ruim acht procent lager sloot.