HubSpot vernieuwt App Marketplace

Abonneer je gratis op Techzine!

HubSpot heeft zijn App Marketplace vernieuwd. Gebruikers kunnen nu onder meer eenvoudiger relevante apps ontdekken en app-ontwikkelaars kunnen nieuwe apps eenvoudig zelf registreren.

Met de App Marketplace krijgen gebruikers van HubSpot toegang tot honderden tools van derden, die ze in hun account kunnen integreren. Daardoor is het voor bedrijven eenvoudig om snel interessante integraties te ontdekken, en tools, teams en processen te verbinden.

“De vernieuwde app marktplaats stroomlijnt het proces rondom het vinden en verbinden van de juiste app voor de juiste taak en maakt het bovendien makkelijker voor ontwikkelaars om nieuwe integraties te ontwikkelen en catalogiseren. Dit is een belangrijke volgende stap in onze missie om HubSpot een alles-in-een platform te maken voor groeiende bedrijven”, stelt Scott Brinker, VP platform ecosysteem bij HubSpot.

Vernieuwingen

Het vernieuwde platform komt met diverse nieuwe functies. HubSpot identificeerde bijvoorbeeld aan de hand van feedback van klanten welke gegevens het belangrijkste zijn bij de keuze van bedrijven voor een integratie. Dat zijn bijvoorbeeld prijsinformatie, datatsroomstructuur en demo video’s.

HubSpot vereist nu van al zijn partners om deze informatie te vermelden bij hun apps. Ook zijn de overzichtpagina’s met apps nu op zo’n manier ontworpen dat deze informatie prioriteit krijgt. Daardoor kunnen bedrijven dus gemakkelijker een weloverwogen keuze maken over een integratie.

Daarnaast is het eenvoudiger om relevante apps te ontdekken. De App Marketplace bevat nu handmatig geselecteerde apps voor verschillende soorten gebruikers en bedrijven. Ook zijn er verbeterde filters, waardoor het eenvoudiger is om grondige zoekopdrachten te doen en de juiste app te vinden voor ieder team en doel.

Betere vindbaarheid

Ook voor app-ontwikkelaars zijn er nieuwe functies toegevoegd aan het platform. De App Marketplace maakt het nu mogelijk voor app-ontwikkelaars om nieuwe apps eenvoudig zelf te registreren.

Op die manier moet het voor app-ontwikkelaars mogelijk worden om de beschikbare apps binnen de marktplaats op een eenvoudige en gestroomlijnde manier aan te passen en te beheren.