1 min

Tags in dit artikel

, ,

About.com heeft voor 33 miljoen dollar de website ConsumerSearch.com overgenomen. Dit is de zoveelste overname in korte tijd. About.com is vergelijkbaar met startpagina.nl alleen dan met redactionele stukken.

Het onderdeel About.com van de New York Times betaald 33 miljoen dollar om de Amerikaanse recensiesite ConsumerSearch.com te kopen. Dit is inmiddels de derde overname in korte tijd die wordt gedaan. About.com nam recentelijk ook uCompareHealthcare.com en CalorieCounter.com over. Beide sites vergelijken producten uit de gezondheidssector. Met deze nieuwe aankoop wordt dit dus uitgebreid met consumentenartikelen en diensten.

Op ConsumerSearch zijn duizenden recensies over producten verdeeld in meer dan 200 productcategorieën. Het bedrijf gaat de recensiesite zelf voorzien van advertenties.

About.com verwacht deze investering van een kleine 33 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2008 terug te hebben verdiend. Vanaf het 2e kwartaal moet het dus gaan bijdragen aan de winst van About.com.

About.com is eigendom van de New York Times Company sinds februari 2005 toen deze werd aangekocht voor 410 miljoen dollar.