KPN plant om Getronics over te nemen, het bod wat nu staat is 6,25 per aandeel. Dit komt op een totaal bedrag van ongeveer 766 miljoen euro.

Van dit bedrag is 415 miljoen euro voor de aandelen en de schulden die Getronics nog heeft staan. Het bedrijf wil het betalen vanuit eigen middelen laat ze weten. Vorig jaar waren ook al onderhandelingen tussen beide bedrijven, die liepen echter op niks uit.

KPN is van plan om de strategie van Getronics te handhaven. Ze hebben een kwart meer geboden dan Getronics daadwerkelijk beursgenoteerd waard is. De directie en commissarissen van het bedrijf staan achter het bod van KPN hebben ze laten weten.
Klaas Wagenaar is nu eigenaar van het bedrijf, deze zal het veld moeten ruimen. De telecomgigant gaat een eigen directie samenstellen voor het bedrijf nadat er op de huidige eigenaar veel kritiek is gelost.
Als Getronics nog een alternatief bod aanbevolen krijgt moet KPN een boete betalen van zeven miljoen dollar. Twee weken geleden waren er onderhandelingen met een onbekend Amerikaans bedrijf, deze zijn echter spaak gelopen.

"Telecommunicatie en IT-diensten lopen in toenemende mate in elkaar over", zei KPN-topman Ad Scheepbouwer. Vanaf 2009 hoopt de telecomgigant met behulp van Getronics vijftig miljoen euro per jaar te besparen. Er gaan enkele honderden banen verloren door de overname. In totaal zijn er ongeveer 30.000 medewerkers actief.

KPN hoopt de komende weken het bod echt uit te brengen. Dit doet ze wanneer Getronics tachtig procent van de aandelen naar de beurs heeft gebracht.