Abonneer je gratis op Techzine!

Het Spaanse bedrijf Galactic Suite is van plan om een hotel te maken en deze de ruimte in te schieten in het jaar 2012. Onbekend is echter nog wel hoe groot, of hoe klein, het budget is dat het bedrijf hiervoor beschikbaar heeft.

Het bedrijf heeft op het moment al meerdere privésponsoren en heeft minimaal één bedrijf als sponsor, ondanks dit is Galactic Suite nog steeds op zoek naar meerdere sponsoren.
Het hotel zal ongeveer vier miljoen dollar rekenen voor een verblijf van drie dagen in een driekamer suite in de ruimte. De kamers zijn opgebouwd uit een groep van kamers die lijken op moleculen. Het hotel geeft de gasten de mogelijkheid om achttien zonsopkomsten te zien per dag. Galactic Suite is aan het proberen om de vormen van de kamers zo te maken dat deze geen problemen opleveren in de ruimte.

Xavier Claramunt, directeur van Galactic Suite liet weten dat de badkamers zonder zwaartekracht de grootste uitdaging voor hen vormt. Mensen die zich willen gaan douchen zullen een kamer moeten binnenlopen waar waterbubbels ronddrijven door de hele ruimte. Claramunt schat dat er minstens 40.000 mensen op de wereld zijn die het geld hebben om een dergelijke reis te betalen. Of deze mensen ook daadwerkelijk het geld over hebben om de ruimte in te gaan weet Claramunt natuurlijk niet.

Voordat de bezoekers de ruimte in mogen gaan zullen zij eerst acht weken van intensieve training moeten ondergaan om er zeker van te zijn dat zij zowel mentaal als fysiek klaar zijn om in de ruimte te kunnen reizen. Computermodellen van het ontwerp zijn al klaar, de bouw is echter nog steeds niet begonnen. Tot nu toe is Space Adventures het enige bedrijf dat ook een betaalde reis naar de ruimte aanbiedt.