Infosys en Celonis slaan handen ineen voor ERP- en BPO-optimalisatie

Abonneer je gratis op Techzine!

IT-dienstverlener Infosys en de process mining-leverancier Celonis gaan samenwerken. Beide partijen willen gezamenlijk diensten aanbieden die het optimaliseren van ERP en Business Process Optimalization (BPO) moeten verbeteren.

Volgens de bedrijven kunnen klanten straks met de gezamenlijke diensten hun op de lange termijngerichte digitale transformatie-trajecten beter uitvoeren en daarbij sterk op de kosten besparen. De diensten moeten vooral orde brengen in het volle IT-landschap en ook een einde maken aan de diverse operationele silo’s waarmee ze nu te maken krijgen. Dit chaotische IT-landschap en de talloze operationele silo’s zijn nu, aldus Infosys en Celonis, vaak de belangrijkste bottle necks bij bepaalde projecten.

Snellere adoptie SAP en andere SaaS-oplossingen

Binnen de samenwerking zet Infosys zijn kennis van digitale process automation in. Celonis draagt bij met de inzet van de op AI gebaseerde Celonis Intelligent Business Cloud. Deze oplossing helpt klanten met het versimpelen, intelligenter en ‘outcome driven’ maken van hun zakelijke processen. Het platform verzamelt hiervoor in realtime data en combineert deze met business context, machine learning en process automation.

Concreet helpen de nu aangekondigde oplossingen klanten om de adoptie van SAP S/4HANA- en andere SaaS-omgevingen te versnellen.

Betere optimalisatie en beheer

De gecombineerde oplossingen moet het klanten het uiteindelijk mogelijk maken processen binnen complexe zakelijke omgevingen beter te optimaliseren, technologie op verschillende locaties en via verschillende talen te beheren en uiteindelijk voor ERP- en BPO-beheer de kosten te verlagen.