Hootsuite neemt Belgisch bedrijf Sparkcentral over

Abonneer je gratis op Techzine!

Hootsuite gaat het Belgische bedrijf Sparkcentral overnemen. Beide bedrijven specialiseren zich in de ontwikkeling van tools om communicatie via sociale media te faciliteren.

Zowel Hootsuite als Sparkcentral bevestigen de overname op hun website. Welk bedrag er bij de overname gemoeid is, wordt niet vermeld. Bronnen van De Tijd suggereren dat het niet meer dan enkele miljoenen is.

Sparkcentral

Sparkcentral werd in 2012 opgericht door Davy Kestens onder de naam Twitspark. Het bedrijf maakte software om eenvoudig sociale media te beheren. Het bedrijf groeide snel en haalde verschillende investeringen van meerdere miljoenen euro’s op.

Toch was het succes niet permanent, deels door toegenomen concurrentie en deels door mismanagement. Steeds meer klanten en investeerders trokken zich terug en uiteindelijk werd ook Kestens zelf de deur gewezen. Hij werd vervangen door Amerikaan Joe Gagnon.

Toch heeft het bedrijf sindsdien weinig successen meer weten te boeken. Volgens De Tijd zijn de investeerders 99,9 procent van hun inleg kwijtgeraakt.

Hootsuite

Hootsuite doet in grote lijnen hetzelfde als Sparkcentral: het voor bedrijven vereenvoudigen van de interactie met sociale media. Het bedrijf zou Sparkcentral willen gebruiken om zich meer te kunnen richten op klantenservice. Hootsuite houdt zich zelf meer bezig met marketing en sales.