Ontwikkelaar klaagt over pr-beleid Microsoft, raakt MVP-status kwijt

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft de MVP-status teruggetrokken van een Australische ontwikkelaar. Hij beklaagde zich publiekelijk over een bericht dat hij kreeg van van de pr-afdeling van Microsoft, waarin hij verzocht werd om Azure in een goed daglicht te plaatsen.

Op Twitter klaagt Geoffrey Huntley over een perskit die hij van Microsoft kreeg met content om te verspreiden onder zijn volgers. Specifiek werd Huntley verzocht om positief nieuws te verspreiden over hoe goed Microsoft SQL Server wel niet draait op Azure. Microsoft probeert daarmee tegenwicht te bieden aan de aankondigingen tijdens het re:Invent-congres van AWS.

Most Valuable Professional

De Microsoft Most Valuable Professional-award is een prijs die Microsoft uitdeelt aan experts die “gepassioneerd hun kennis met de community delen”. Ontwikkelaars die actief zijn op fora en sociale media en daar andere ontwikkelaars verder helpen, worden met de prijs in het zonnetje gezet. Daarom vindt Huntley het zo kwalijk dat de pr-afdeling van Microsoft de MVP’s nu eerder lijkt in te zetten als een soort influencers die de marketingpraat van Microsoft moeten delen met hun volgers.

MVP-status teruggetrokken

Als gevolg van de negatieve uitlatingen van Huntley over Microsoft, heeft Microsoft besloten om de MVP-status van Huntley in te trekken. Niet dat Huntley daar moeite mee heeft, gezien zijn reactie op Twitter.

Huntley denkt dat het MVP-programma niet echt meer nodig is nu .NET open source gemaakt is. Wel baalt hij van het verlies van de 13.000 dollar (ruim tienduizend euro) aan Azure-credits die hij elk jaar kreeg als MVP. Hij waarschuwt zijn lezers om zich van deze beloningen bewust te zijn als mensen bijzonder positieve berichten over Azure op het internet delen.

Tip: Azure laat ontwikkelaars zoeken naar prijzen in andere valuta